voetbalzone

Mourinho: ‘Natuurlijk weet ik mijn beste elftal niet, ik twijfel nog’

Gijs Freriks23 sep 2013, 23:00
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2013, 23:00
Advertentie
/

José Mourinho is nog zoekende. Chelsea won dit seizoen ‘slechts’ drie van de vijf competitiewedstrijden en ging in de groepsfase van de Champions League met 1-2 onderuit tegen FC Basel. De trainer krijgt bovendien veel kritiek te verwerken omdat hij Juan Mata negeert en the Special One stelt dat hij nog niet weet wat zijn beste elftal is.

“Natuurlijk weet ik dat niet”, zegt Mourinho in de aanloop naar de Capital One Cup-wedstrijd tegen Swindon Town in de Engelse media. “Maar de spelers moeten mij aan de antwoorden helpen. Ik kan niet blijven graven om het beste team te vinden, de spelers moeten mij helpen.” The Blues spelen dinsdag tegen Swindon waarschijnlijk met César Azpilicueta, Ryan Bertrand, Mata en David Luiz in de basis.

Mourinho wil tegen Swindon dus experimenteren, maar ontkent dat hij het niet meer ziet zitten in bijvoorbeeld Branislav Ivanovic. De Serviër moet dinsdag zijn plek waarschijnlijk afstaan aan Azpilicueta. “Ik twijfel niet aan hem. Maar het is logisch dat ik over enkele posities mijn twijfels heb, dat lijkt me normaal”, aldus Mourinho.

Bezig met laden …