voetbalzone

Mourinho negeert horrortackle: ‘Hij speelt het beste voetbal uit zijn loopbaan’

Daniel Cabot Kerkdijk15 dec 2016, 07:45
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2016, 07:45
Advertentie

Marcos Rojo ontsnapte woensdagavond aan een rode kaart, in het competitieduel tussen Crystal Palace en Manchester United (1-2). De verdediger maakte een overtreding met twee benen op Wilfried Zaha en kreeg daar van scheidsrechter Craig Pawson slechts een gele kaart voor. Gebruikers van sociale media, maar ook commentatoren in diverse voetbalstudio's konden de straf voor de horror tackle niet geloven.

/

Na afloop weigerde José Mourinho in eerste instantie zijn oordeel over de tackle te geven. "Rojo speelt geweldig voetbal, Phil Jones speelt geweldig voetbal. Ik had geen mening over de tackle van Danny Rose, ik had geen mening over de tackle van David Luiz en ik ga ook niet mijn mening over de tackle van Rojo geven", zo klonk het vastbesloten uit de mond van de manager van Manchester United.

Mourinho kreeg vervolgens de vraag of hij tegen Rojo zou zeggen dat hij het de volgende keer rustiger aan moet doen. "Hij is een agressieve voetballer die volgens de regels speelt. Hij speelt waarschijnlijk het beste voetbal uit zijn loopbaan." Rojo kwam onlangs al in opspraak voor een soortgelijke tackle op Idrissa Gueye van Everton.

Crystal Palace-manager Alan Pardew wilde alleen zeggen dat het 'een gevaarlijke tackle' was. "Ik wil daar verder niet over uitweiden." Voormalig toparbiter Howard Webb had een rode kaart zeker niet onterecht gevonden. "Hij gebruikt excessief geweldig en brengt de veiligheid van Zaha in gevaar. Hij moet daarvan leren. Dit kan echt niet."

Bezig met laden …