voetbalzone

Mourinho noemt Suárez onterechte winnaar speler van het jaar-verkiezing

Bart Kruyt11 mei 2014, 00:10
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2014, 00:10
Advertentie

Luis Suárez werd door zijn collega's gekozen als speler van het jaar in de Premier League en ook de Engelse journalisten vonden de aanvaller van Liverpool de beste. José Mourinho heeft echter een andere mening: hij vindt dat Edin Dzeko de prijzen meer had verdiend. "Ik zou voor hem kiezen", zegt de manager van Chelsea in de Engelse media over de aanvaller van Manchester City.

voetbalzone

Dzeko maakte dit seizoen zestien doelpunten voor City en was daarmee erg belangrijk voor zijn ploeg, die zondag aan een punt tegen West Ham United voldoende heeft om het kampioenschap te vieren. "Maar Dzeko is meer dan alleen een doelpuntenmaker", zegt Mourinho. "Hij geeft ook assists, speelt altijd goed, gedraagt zich goed, duikt niet en probeert tegenstanders geen kaarten aan te naaien. Ik zou voor Dzeko hebben gekozen."

"Ik vind dat de speler van het seizoen altijd van de kampioen moet komen, dus voor mij is het Dzeko", vervolgt Mourinho. "Hij begon het jaar als derde keus in de spits, maar op het moment dat het team hem nodig heeft, stond hij er. Zestien doelpunten voor een derde spits, dat is spectaculair. Mocht Liverpool de titel toch nog pakken, dan zou ik voor Steven Gerrard kiezen. Hij was heel belangrijk voor Liverpool."

Bezig met laden …