voetbalzone

Mourinho reageert extreem op vraag over slechte balans tegen ‘vijand’

Erik van Dam29 aug 2013, 21:17
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2013, 21:17
Advertentie

José Mourinho en Josep Guardiola stonden tot het einde van het seizoen 2011/12 zeer vaak tegenover elkaar. De twee troffen elkaar als trainers van Real Madrid en Barcelona in de Primera División, Copa del Rey en Champions League en Pep stapte meestal als winnaar van het veld: Mourinho boekte maar drie zeges op zijn tegenstander. Daar wordt hij echter liever niet aan herinnerd.

/

Mourinho en Guardiola’s onderlinge band werd killer naarmate de jaren verstreken en vrijdagavond staan de twee weer oog in oog met elkaar, dit keer om de Europese Super Cup in Praag. Tijdens de persconferentie van Chelsea, een dag voor de wedstrijd tegen Bayern München, ging de eerste vraag aan Mourinho direct over de slechte balans tegen zijn ‘vijand’. Hij reageerde erg geïrriteerd op de verslaggever.

“Je statistieken kloppen al direct niet”, zei hij bits. “Ze zijn fout, ze zijn heel fout. Maar ik wil er ook niet over in discussie gaan, want het is niet van belang. Ik zeg alleen dat het helemaal niet klopt. Kijk eens terug wat er gebeurde bij de wedstrijd Internazionale - Barcelona in de halve finale van de Champions League. De competitiestatistieken in Spanje. De Copa del Rey. De Super Cup in Spanje. Je zit mis, je zit mis. Je zit heel erg mis.”

/

“Maar het maakt niet uit, het is niet hij tegen ik, het is club tegen club. Het is niet belangrijk”, reageerde Mourinho redelijk overdreven.” De verslaggever sputterde tegen en zei zich te beroepen op het informatiepakket dat de UEFA had overhandigd aan het aanwezige journaille. Daarmee geconfronteerd bond Mourinho weer enigszins in, schrijft The Guardian donderdagavond.

“Ik weet alleen dat ik in 2010 de halve finale van de Champions League won van Barcelona. Ik won de Spaanse bekerfinale in 2011, in Valencia. Ik won de Super Cup, in 2012. Ik werd kampioen van Spanje in 2011/12, ik won de titelwedstrijd tegen Barcelona… Dus ik weet het niet, misschien heb jij gelijk en heb ik het mis, maar dat maakt verder niet uit. Het is voor mij niet van belang”, aldus de Portugees.

Bezig met laden …