voetbalzone

Mourinho repliceert: 'Jij komt uit Frankrijk, je moet niks verzinnen'

Daniel Cabot Kerkdijk05 nov 2012, 18:05
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2012, 18:05
Advertentie

José Mourinho houdt er over het algemeen helemaal niet van om zijn basiself ruim van tevoren bekend te maken, maar daags voor het Champions League-duel met Borussia Dortmund maakte hij toch twee namen bekend. Dat deed de oefenmeester van Real Madrid eigenlijk alleen om een Franse journalist de mond te snoeren. Mourinho had maandagavond geen zin in kritische vragen.

/

De Franse journalist plaatste vraagtekens bij de keuzes van Mourinho voor het middenveld, maar werd al snel onderbroken. "Jij bent een Fransman, je moet niks verzinnen over het middenveld. Karim Benzema is geblesseerd en doet niet mee. Raphaël Varane staat in de basis." Mourinho koppelt op het middenveld mogelijk Luka Modric aan Xabi Alonso, daar Sami Khedira door blessureleed ook niet inzetbaar is. Voorin neemt Gonzalo Higuain de plek van Benzema over.

Mourinho ontbrak maandag bij de presentatie van het nieuwe complex van Real Madrid voor de jeugdopleiding. Zijn afwezigheid werd door de media gretig opgepikt, daar de oefenmeester weinig gebruik maakt van de eigen jeugd en naar verluidt geen goede relatie onderhoudt met Alberto Toril, coach van Real Madrid Castilla. De eerste vraag tijdens de persconferentie ging dan ook voor zijn afwezigheid.

"Ik was uitgenodigd en ik heb mijn absentie aan de club doorgegeven", repliceerde Mourinho. "Daags voor een duel ben ik niet voor dergelijke evenementen beschikbaar. Dan ben ik aan het werk en zit ik met mijn gedachten waar ik moet zijn. Als ik er wel was geweest, zou ik ook kritiek hebben gehad. Daar twijfel ik niet aan. Dan zou ik volgens jullie niet met mijn gedachten bij de wedstrijd hebben gezeten."

Bezig met laden …