voetbalzone

Mourinho repliceert: ‘66 miljoen min 40 miljoen is 26 miljoen euro winst’

Daniel Cabot Kerkdijk11 feb 2014, 08:35
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2014, 08:35
Advertentie

José Mourinho en Manuel Pellegrini: ze waren in Spanje al geen vrienden en ook in Engeland lijkt het niet tussen de twee te boteren. Er gaat vrijwel geen week voorbij of de manager van Chelsea heeft het wel over de ontelbare financiële mogelijkheden van Manchester City, terwijl de Londense club door de Portugees in een underdogrol wordt gepositioneerd. Pellegrini reageerde afgelopen weekeinde door te stellen dat Chelsea ‘misschien een klein paard is, maar wel een heel rijk paard’.

voetbalzone

“Ze hebben de afgelopen tien jaar meer geld uitgegeven dan welke club dan ook en ook dit jaar was dat het geval”, benadukte City-manager Pellegrini. “Ik denk dat Mourinho wel weet dat hij een van de favorieten voor de titel is, maar dat hij dit zegt zodat hij alle eer kan opstrijken als Chelsea kampioen wordt. Als ze het kampioenschap mislopen, hoeft hij geen verantwoordelijkheid te nemen.”

Mourinho kon het niet laten en dient Pellegrini van repliek. “Maand na maand beweert hij dat hij niks over mij gaat zeggen, maar nu doet hij het. Hij is veranderd”, vertelde de manager van Chelsea. “Hij is een fantastische coach en ik heb veel respect voor hem. Niet alleen is hij trainer maar ook een erkend ingenieur. Ik denk dus niet dat hij een rekenmachine voor het volgende nodig heeft.”

“We hebben Juan Mata voor 44,5 miljoen euro verkocht en Kevin De Bruyne voor 21,5 miljoen euro. Daar hebben we Nemanja Matic voor 25,5 miljoen euro en Mohamed Salah voor 14,5 miljoen euro van gehaald. Dat is 26 miljoen euro winst, 66 miljoen euro - 40 miljoen euro”, counterde Mourinho.

Bezig met laden …