voetbalzone

Mourinho schiet in de verdediging: ‘Mijn team heeft niet gefaald’

Gijs Freriks15 feb 2014, 21:20
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2014, 21:20
Advertentie

José Mourinho noemde Arsène Wenger vrijdagmiddag een specialist in mislukkingen, maar de manager bakte er een dag later met Chelsea zelf ook niet veel van. The Blues werden zaterdagavond in de achtste finale van de FA Cup overklast door Manchester City en verloren met 2-0. In de gehele wedstrijd mikte Chelsea niet één keer een bal tussen de palen.

voetbalzone

“Ik zeg niet dat mijn team heeft gefaald”, schoot Mourinho na afloop in gesprek met de pers direct in de verdediging. “Ik zeg dat City veel beter heeft gespeeld en het meer verdiende om te winnen. De situatie is simpel: zij waren het beste team, zij wonnen.” De nederlaag in het Etihad Stadium volgde twaalf dagen nadat de Londenaren in de Premier League met 0-1 wisten te winnen van the Citizens.

“De tweede goal was buitenspel, maar dan hadden we alsnog met 1-0 verloren. We hebben het City geen moment moeilijk gemaakt”, aldus Mourinho. “De wedstrijd liet maar weer eens zien hoe moeilijk het is om hier te winnen, iets wat mijn team de vorige keer dus wel lukte.” Chelsea ging door doelpunten van Stevan Jovetic en Samir Nasri onderuit tegen de ploeg van Manuel Pellegrini.

Bezig met laden …