voetbalzone

Mourinho snapt hype niet: ‘Ik wil hem eens tegen een goede verdediging zien’

Erik van Dam19 jun 2014, 12:14
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2014, 12:14
Advertentie

Thomas Müller maakte op het WK 2010 vijf doelpunten en schreef er maandag, in de eerste wedstrijd van Duitsland, weer drie op zijn naam tegen Portugal. De aanvallende middenvelder annex aanvaller wordt alom geloofd om zijn Torinstinct, maar José Mourinho loopt niet mee in de polonaise. De Portugees zegt dat Müller goed is, maar het moet in zijn ogen niet overdreven worden.

voetbalzone

“Ik wil Müller wel eens in actie zien tegen een heel goede, compacte verdediging”, zegt de trainer van Chelsea in gesprek met Yahoo. “Dan wordt er heel wat meer van hem gevraagd, want Portugal was gewoon veel te zwak. Er zijn wat landen die stukken beter verdedigen, die dieper zitten en niet zo ver vooruit spelen”, aldus Mourinho.

Müller afkraken wil hij niet, benadrukt hij. “Hij is ongelooflijk dynamisch en heeft echt een neusje voor de goal. Hij vindt ook de ruimte op het veld, waar anderen vaak niet in slagen. Toch blijf ik bij mijn standpunt dat Duitsland op Müller na niet over een echte spits beschikt in de selectie.”

Bezig met laden …