voetbalzone

Mourinho springt in de bres: ‘Hij verdient een tweede kans, waarom niet?’

Gijs Freriks04 mei 2015, 22:45
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2015, 22:45
Advertentie

FC Porto moest de landstitel vorig seizoen aan Benfica laten en hoopte met Julen Lopetegui weer als eerste te finishen in de Portugese Liga NOS. Os Dragões dreigen het huidige seizoen echter zonder prijs te eindigen, want in de nationale bekertoernooien en de Champions League zijn zij reeds uitgespeeld en in de competitie neemt Benfica net als vorig jaar de leiding.

voetbalzone

Oud-doelman Lopetegui komt steeds meer onder druk te staan in Oporto, maar wordt nu publiekelijk gesteund door José Mourinho. De manager van Chelsea denkt dat het een goede zaak zou zijn wanneer Lopetegui ook volgend seizoen nog de trainer is van Bruno Martins Indi en co: “Waarom niet? Waarom zou hij geen tweede kans kunnen krijgen, zou iemand anders het dan beter doen?”, aldus Mourinho in gesprek met CMTV.

“Stabiliteit zorgt ervoor dat een club sterker wordt. Ik ken voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa erg goed en hij is wel eens van trainer veranderd, maar hij doet alleen wat in zijn ogen het beste is voor de club. Als hij vindt dat de huidige trainer moet worden behouden, wat is daar dan op tegen?”, aldus Mourinho. De 48-jarige Lopetegui gidste Jong Spanje in 2013 nog naar de eindzege op het EK Onder-21 in Israël.

Bezig met laden …