voetbalzone

'Mourinho stak twee vingers op, van zege of van Segunda División'

Daniel Cabot Kerkdijk15 nov 2010, 07:20
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2010, 07:20
Advertentie
/

Real Madrid won zondagavond met minimaal verschil van Sporting Gijón (0-1), maar de meeste aandacht ging uit naar Gijón-trainer Manolo Preciado en José Mourinho. De laatstgenoemde was geschorst en zat in El Molinón in een VIP-box. Preciado was afgelopen vrijdag in opspraak gekomen omdat hij de Portugees onder meer 'gespuis' en 'schurk' had genoemd. Volgens diverse Spaanse media gingen het er ook na afloop van de wedstrijd in Gijón niet bepaald zachtzinnig aan toe.

Preciado herhaalde bijvoorbeeld dat hij geen spijt had van zijn eerdere uitlatingen. "Ik ben er zelfs zeer trots op. Misschien heb ik het wat bruut uitgelegd, maar diep van binnen weet ik dat ik het opnieuw zou doen." Preciado had na afloop naar eigen zeggen 'een woordenwisseling' met iemand die uit de spelersbus van Real stapte. "Hij was één meter groot of zo en vertelde mij dat we gingen degraderen. Ik diende hem van repliek en hij stapte weer in. Miguel Pardeza van Real (technisch directeur, red.) was getuige."

/

De versie van Real Madrid is echter heel anders. Preciado zou een plastic fles tegen de spelersbus hebben gegooid en diverse stafleden hebben uitgescholden. Daarna zou Real de deuren van de spelersbus hebben gesloten en moest er beveiliging aan te pas komen om Preciado te kalmeren. Een assistent van de trainer zou naar de spelers hebben geschreeuwd dat Barcelona vijf keer tegen hen zou scoren.

Tot slot liet Preciado weten dat hij Mourinho na afloop in de mixed zone had gezien. "Ik liep daar met mijn zoon. Mourinho stak twee vingers op. Dat kan twee dingen betekenen: of dat híj gewonnen had of dat wij naar de Segunda División degraderen." De noorderlingen staan momenteel zeventiende en daarmee maar net boven de rode streep. Bovendien kwam er vorige week een einde aan het bekeravontuur.

Bezig met laden …