voetbalzone

Mourinho start oefencampagne met wedstrijd tegen EK-cultheld

Erik van Dam05 jul 2016, 18:18
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2016, 18:18
Advertentie

De voorbereiding van Manchester United is zo goed als rond. Eerder werd al bekend dat the Red Devils zouden oefenen tegen Borussia Dortmund (22 juli), Manchester City (25 juli) en Galatasaray (30 juli), maar nu is er een vierde vriendschappelijke wedstrijd bijgekomen. José Mourinho begint zijn oefencampagne voor zijn nieuwe club namelijk met een wedstrijd tegen Wigan Athletic.

/

Het duel wordt gespeeld in het DW Stadium van Wigan op 16 juli. “Die wedstrijd is meteen heel belangrijk, omdat ik dan enkele spelers die ik nog niet heel goed ken in het eerste moet zetten”, legt Mourinho uit. “Ik ken ze niet goed, maar ik vertrouw op Nicky Butt en John Murtough en op de anderen uit de opleiding”, aldus de trainer. “Met hen zal ik uiteraard nauw samenwerken.”

Het treffen met Wigan Athletic zal waarschijnlijk voor enthousiasme zorgen onder de fans. Bij the Latics staat immers Noord-Iers international Will Grigg onder contract, die tijdens het EK 2016 enorm won aan populariteit. De aanvaller deed geen minuut mee in Frankrijk, maar had wel een eigen lied bij de supporters dat constant aangeheven werd.

Bezig met laden …