voetbalzone

Mourinho steekt stokje voor transfer: ‘Het is helder: hij is onze speler’

Gijs Freriks13 dec 2013, 19:10
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2013, 19:10
Advertentie

David Luiz is door de internationale spelersvakbond FIFPro genomineerd voor een plek in het Elftal van het Jaar en heeft dus zeker wat in zijn mars. De verdediger heeft dit seizoen echter geen basisplaats bij Chelsea doordat José Mourinho de voorkeur geeft aan een verdedigingscentrum met John Terry en Gary Cahill. De laatste weken werd Luiz zelfs met een vertrek uit Stamford Bridge in verband gebracht.

/

Barcelona, dat in de zomer ook al een poging zou hebben gedaan om de Braziliaan in te lijven, en Bayern München zouden belangstelling hebben voor de 26-jarige Luiz. Mourinho is echter niet van plan zijn pupil in de winter te laten gaan: “Het is allemaal heel helder. Hij is onze speler en we zijn blij dat hij terug is nu we hem nodig hebben. De transfermarkt gaat in januari open, maar ik denk niet dat we gaan kopen of verkopen. Er is geen contact geweest met andere clubs of met mensen van Luiz.”

The Special One gaf in de Engelse media voorts aan dat Luiz zaterdag in de wedstrijd tegen het kwakkelende Crystal Palace in de basis zal starten. Cahill heeft dijbeenklachten. “Ik wil geen risico lopen met Cahill”, legt de manager uit. Luiz, die nog een contract heeft tot de zomer van 2017, speelde dit seizoen tot dusver 5 wedstrijden in de Premier League. De afgelopen weken was hij met een knieblessure zoet.

Bezig met laden …