voetbalzone

Mourinho verdedigt beslissing: ‘Hij zou de ontwikkeling tegenhouden’

Peter Nusselder15 dec 2014, 08:34
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2014, 08:34
Advertentie

Na dertien seizoenen op Stamford Bridge mocht Frank Lampard afgelopen zomer vertrekken bij Chelsea en stapte de middenvelder over naar New York City FC. De satellietclub van Manchester City stalde de 36-jarige Engelsman echter in het Etihad Stadium, waar Lampard met City de belangrijkste belager is van zijn ex-werkgever. Zaterdag was hij de matchwinner tegen Leicester City.

voetbalzone

Voor de routinier was het alweer zijn zesde treffer deze competitie en bovendien een jubileumtreffer, want hij evenaarde het Premier League-totaal van Arsenal-legende Thierry Henry van 175 goals. Chelsea-trainer José Mourinho staat niettemin nog altijd achter de beslissing om Lampard te laten gaan. “We hebben de juiste keuze gemaakt”, benadrukt the Special One in de Engelse media.

“We willen vooruitkijken en hebben spelers als Cesc Fàbregas en Nemanja Matic, zij vormen de toekomst van deze club. We zijn bezig met een project van tien jaar, niet van één jaar. Mensen beginnen dan wel over John Terry en Didier Drogba, maar dat is anders. Drogba helpt de andere spitsen, Terry is de beste centrale verdediger van het Engelse voetbal. Het maakt niet uit hoe oud hij is. Frank zou de ontwikkeling van andere jongens tegenhouden.”

Bezig met laden …