voetbalzone

Mourinho verklaart controversiële wissel: ‘Hij is de kleinste’

Robin Bruggeman07 aug 2016, 22:00
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2016, 22:00
Advertentie

José Mourinho koos er in zijn tijd bij Chelsea voor om Juan Mata te verkopen en nu de Portugees bij Manchester United zit, wordt de middenvelder nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek. De trainer gooide zondag nog wat olie op het vuur door Mata in de wedstrijd om de Community Shield tegen Leicester City na een uur binnen de lijnen te brengen, om hem vervolgens in de blessuretijd weer uit het veld te halen. Hij had hier echter wel een duidelijke reden voor.

/

“Ik weet dat ik iets heb gedaan wat niet echt aardig was en dat is Mata wisselen, maar hij is nu weer blij. Ik mocht volgens de regels zes keer wisselen en ik wilde de wedstrijd stilleggen om tijd te doden. Ik had nog één speler die ik in mocht brengen en ik koos ervoor om de kleinste speler te wisselen”, vertelde de trainer na de wedstrijd aan verslaggevers. “Hij speelde erg goed en gaf mij precies wat ik nodig had. Ik wist echter dat zij de lange bal zouden gaan spelen, dus daarom liet ik Zlatan Ibrahimovic en Marouane Fellaini staan. Mata is de kleinste.”

“Hij was erg boos, maar zij gingen er vol voor en gooiden alles voor het doel. We wilden winnen en uiteindelijk is iedereen blij.” Mourinho had verder bemoedigende woorden voor Fellaini, die met een te korte terugspeelbal de gelijkmaker van Jamie Vardy inleidde: “Dat is een vergissing op een langzaam veld. Ik voelde aan het veld en ik dacht, ‘wauw, we zitten in de problemen’, want we wilden juist een snel veld. Marouane speelt terug, de bal stopt met rollen en Vardy ruikt dat en is razendsnel.”

Bezig met laden …