voetbalzone

Mourinho verloor nog nooit van Wenger: ‘Maar het gaat niet om mij’

Gijs Freriks31 jul 2015, 19:30
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2015, 19:30
Advertentie

Chelsea en Arsenal strijden komende zondag om de Community Shield en de kampioen van Engeland lijkt de favoriet te zijn voor het winnen van deze prijs. Manager José Mourinho verloor als trainer van de Londenaren in dertien wedstrijden immers nog nooit van collega Arsène Wenger.

voetbalzone

De Portugees hecht daar zelf echter niet veel waarde aan, zo vertelt hij vrijdagavond aan Sky Sports: “Het gaat er mij alleen om dat mijn teams de beste resultaten behalen, dat is het enige wat telt. Het gaat niet om Arsenal of een enkele manager. In het voetbal kun je namelijk winnen, gelijkspelen of verliezen en met die scenario’s dien je altijd rekening te houden.”

“Ik ben nooit extra trots geweest op mijn overwinningen op Arsenal en zal er ook geen drama van maken als we verliezen. Maar we gaan natuurlijk voor de overwinning, de gretigheid is enorm. De Community Shield is meer dan een oefenwedstrijd of een vriendschappelijk zomertoernooi, ik zou het eerder willen vergelijken met de start van de competitie”, aldus Mourinho.

Bezig met laden …