voetbalzone

‘Mourinho vertrouwde mij niet, maar waarom dat zo was weet ik niet’

Erik van Dam28 sep 2015, 11:32
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2015, 11:32
Advertentie

André Schürrle heeft bij VfL Wolfsburg nog niet zijn beste vorm gevonden, maar is wel blij dat hij bij de Volkswagenclub speelt en niet meer bij Chelsea. In de zomer van 2013 verliet hij Bayer Leverkusen voor een eerste avontuur buiten Duitsland, maar zijn tijd bij Chelsea was niet echt een succes. José Mourinho gebruikte hem zo wisselend als basisspeler en invaller, dat Schürrle geen vertrouwden meer voelde.

voetbalzone

“Ik heb een leuke tijd gekend bij Chelsea en binnen de selectie accepteerde men mij, dus het is best lastig uit te leggen waarom ik er ben weggegaan”, zegt Schürrle acht maanden na zijn vertrek. “Ik presteerde goed, maar gedurende mijn tweede seizoen brak er een periode aan waarin ik voelde dat ik het vertrouwen van de trainer niet meer had. Ik begon toen niet meer zo vaak in de basis”, blikt Schürrle terug in The Times.

“Waarom Mourinho mij niet meer vertrouwde weet ik niet. Het voelde allemaal ook een beetje raar voor me. Ik begon een paar duels in de basis, zat daarna weer een tijdje op de bank, begon daarna weer even in de basis”, haalt Schürrle op. “Het ging steeds op en neer. Ik heb wel veel goede gesprekken gehad met de coach en ik respecteer hem ook. Hij zei me recht in mijn gezicht wat hij van me wilde. Ik speelde ook veel goede wedstrijden, maar vaak kwam daarna een heel gewone wedstrijd.”

Bezig met laden …