voetbalzone

Mourinho voert druk op: ‘Hun derde spits is Dzeko. Dzeko!’

Erik van Dam01 jan 2014, 09:57
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2014, 09:57
Advertentie

José Mourinho doet zoals altijd zijn best om de druk bij Chelsea weg te nemen en de druk op de concurrentie op te voeren. De verschillen in de top van de Premier League zijn erg klein en het programma is deze dagen overvol. Mourinho gaat met Chelsea op visite bij Southampton, terwijl Manchester City naar Wales is getrokken voor een ontmoeting met Swansea City. Met wat geluk, weet ook Mourinho, springt Chelsea over the Citizens heen in de rangschikking.

/

Openlijk geeft de Portugese trainer dat echter niet toe. Hij stelt steeds dat City de absolute favoriet is voor de landstitel. Op de vraag of hij dat alleen maar zegt om City nerveus te maken, antwoordt hij à la Mourinho. “Denk je dat, ja? Denk je dat ik daartoe in staat ben? Kijk eens naar de selectie die City heeft, het aantal doelpunten dat ze maken, de spitsen die er rondlopen. Edin Dzeko is hun derde spits. Dzeko! En Stevan Jovetic is nummer vier. Denk je dat ik de druk opvoer? Pfff.”

“Ik denk niet dat Manchester City last moet hebben van druk, ik denk dat ze erg goed weten hoe goed ze zijn en ik denk dat ze weten dat zij de favoriet zijn dit seizoen. Ik denk niet dat ze ook maar enige druk voelen”, aldus Mourinho. Chelsea en City ontmoetten elkaar eind oktober op Stamford Bridge; the Blues wonnen toen met 2-1 door doelpunten van André Schürrle en Fernando Torres. De return in het Etihad Stadium is op 3 februari.

Bezig met laden …