voetbalzone

Mourinho vol lof over Matic: ‘Hij is heel slim en speelt stabiel’

Daniel Cabot Kerkdijk01 jan 2014, 11:50
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2014, 11:50
Advertentie

Nemanja Matic trok in de zomer van 2009 van MFK Kosice naar Chelsea en tekende er een meerjarig contract. De Engelsen leenden hem vervolgens uit aan Vitesse en daar speelde de Serviër een sterk seizoen. Benfica merkte hem op en haalde hem naar Portugal. Daar heeft de middenvelder aan zijn ontwikkeling gewerkt en dat is bij José Mourinho niet onopgemerkt gebleven.

/

De trainer volgt de competitie in zijn vaderland met een schuin oog en heeft gezien dat Matic er is uitgegroeid tot een goede voetballer. “Hij ziet er sterk en volwassen uit, hij is slim en speelt stabiel”, complimenteert Mourinho Matic. “Hij oogt erg volwassen in zijn spel. Maar Benfica is een hele grote club en het lijkt erop dat hij het er naar zijn zin heeft”, gaat de trainer geruchten uit de weg.

“Ik zie niet hoe Benfica baat zou hebben bij zijn verkoop. Het is mooi dat dergelijke spelers rondlopen in het Portugese voetbal”, vindt Mourinho. Chelsea betaalde jaren geleden zo’n twee miljoen euro voor de transfer van Matic; hij werd uiteindelijk voor niets overgedaan als vermindering op de transfersom van David Luiz, voor wie the Blues zo’n 25 miljoen euro neertelden.

Bezig met laden …