voetbalzone

'Mourinho was een beetje opportunistisch, hij zei dat ik het nodig had'

Matthijs van Laar07 jun 2016, 14:34
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2016, 14:34
Advertentie
/

Dani Carvajal vraagt zich af of José Mourinho de juiste man is om het aanstormende talent bij Manchester United in te passen. De rechtsback van Real Madrid roept in herinnering hoe hij in 2012 door de Portugese coach zonder slag of stoot aan Bayer Leverkusen werd verkocht. Real moest vervolgens een terugkoopclausule activeren om hem terug te halen.

Carvajal won sindsdien onder meer twee keer de Champions League met Real en ontwikkelde zich tot een vaste waarde bij de nationale ploeg. “Mourinho was een beetje opportunistisch”, zegt hij in Marca. “Toen ik terugkeerde zei hij dat ik dat jaartje weg nodig had. Maar als ik het niet goed had gedaan in Duitsland, had hij gezegd dat ik niet goed genoeg was voor Real Madrid.”

Naar eigen zeggen was Carvajal in 2012 al klaar voor een basisplaats bij los Blancos, maar was het dus Mourinho die een doorbraak in de weg stond. Hetzelfde gebeurde bij Chelsea met onder anderen Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, die zich vervolgens via een omweg alsnog hebben bewezen op een hoog niveau. Laatstgenoemde wordt overigens ook in verband gebracht met Manchester United, waar hij eventueel weer samen zou gaan werken met The Special One.

Bezig met laden …