voetbalzone

Mourinho: ‘We hebben maar één keer verloren in de laatste zeven wedstrijden’

Chris Meijer05 okt 2018, 10:52
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2018, 10:52
Advertentie

Het seizoen is voor Manchester United uitermate teleurstellend van start gegaan. The Red Devils pakten tien punten uit de eerste zeven wedstrijden, waardoor manager José Mourinho momenteel ernstig onder druk staat. “Ik accepteer dat het nog niet goed genoeg is”, tekenen Sky Sports en de BBC op uit de mond van Mourinho tijdens de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel met Newcastle United.

“In het begin van oktober ziet de ranglijst er heel anders uit dan aan het einde van het seizoen, er gaat nog heel veel veranderen. Maar wij kunnen een stuk beter dan hoe we nu presteren. Om het beter te doen, moeten we punten pakken. In de laatste twee wedstrijden in de Premier League hebben we vijf punten laten liggen. We moeten komende zaterdag drie punten pakken om weer te stijgen, maar de tegenstander heeft die punten net zo hard nodig”, laat de Portugese oefenmeester weten.

“We hebben maar één keer verloren in de laatste zeven wedstrijden”, vervolgt Mourinho. “Daar zaten weliswaar drie remises tussen. Dat geeft niet het gevoel van een nederlaag, maar ook weer niet het gelukkige gevoel van een overwinning. Het is belangrijk dat we deze wedstrijd weer winnen.” Ook Newcastle United kent met twee punten uit zeven wedstrijden een tegenvallende start van het seizoen.

“Rafael Benítez is een hele goede coach, die zijn teams heel georganiseerd laat spelen”, zegt Mourinho over de oefenmeester van de komende opponent. “Hij weet heel goed hoe hij tegenstanders moet analyseren. Ze hebben dit seizoen nog geen punten gepakt tegen topteams, maar waren wel dicht bij een goed resultaat. We verwachten dat het een hele zware wedstrijd gaat worden.”

Bezig met laden …