voetbalzone

Mourinho: ‘We hebben verdiend gewonnen, geen twijfel over mogelijk’

Gijs Freriks27 apr 2014, 18:35
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2014, 18:35
Advertentie
voetbalzone

Chelsea boekte zondag een 0-2 overwinning in de Engelse topper tegen Liverpool. The Blues speelden betonvoetbal en kregen Anfield door doelpunten van Demba Ba en Willian stil. Manager José Mourinho prees zijn spelers, maar denkt niet dat Chelsea nog kans maakt op het kampioenschap.

De Londenaren hebben twee punten minder dan Liverpool, met nog twee wedstrijden te gaan. Manchester City heeft vier punten minder dan Chelsea, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. “Of we terug zijn in de titelrace? Nee, we zijn terug in nothing”, zei Mourinho na afloop in gesprek met Sky Sports. “We zijn bijna zeker van de derde plaats, hebben nog één punt nodig. Het was een goed seizoen voor ons.”

“City of Liverpool wordt kampioen”, vervolgt de Portugees. “Mijn gevoel zegt me dat we verdiend hebben gewonnen, daar zijn geen twijfels over mogelijk. Zo simpel is het gewoon. Na 45 minuten stonden we met 1-0 voor en we kwamen nooit in de problemen tegen een fantastisch elftal. Ons team was fantastisch; een dikverdiende overwinning.”

voetbalzone

Kalas
Mourinho besloot Tomás Kalas eruit te lichten. De twintigjarige Tsjech stond met Branislav Ivanovic in het centrum en maakte de negentig minuten vol: “Ik moet het over de kid hebben, want het was een bijzondere dag voor hem. Hij maakte zijn basisdebuut en speelde uitstekend. Ik ben blij voor hem en de fans en die spirit wil ik altijd zien bij Chelsea.” De blauwhemden nemen het woensdag in de tweede halve finalewedstrijd van de Champions League op tegen Atlético Madrid.

Bezig met laden …