voetbalzone

Mourinho: ‘Wij spreken het uit, anderen verstoppen zich liever’

Gijs Freriks12 aug 2016, 16:50
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2016, 16:50
Advertentie

José Mourinho laat er geen gras over groeien: hij gaat dit seizoen met Manchester United voor het kampioenschap. The Mancunians eindigden vorig seizoen slechts als vijfde, maar dat weerhoudt de opvolger van Louis van Gaal er niet van om uit te spreken dat hij de titel in de wacht wil slepen.

/

“Veel ploegen denken dat ze de Premier League-kunnen winnen, maar zijn bang om dat ook toe te geven. Ze spelen in de media liever een verdedigend spelletje. Maar Manchester United moet op dag één gewoon zeggen dat we de titel willen winnen en ik heb het gevoel dat we ook een kandidaat zijn. Als er aan het einde van de rit iemand beter is, dan prima: dat is voetbal. Maar wij kunnen Man United zijnde nu niets anders zeggen dan dat we ervoor gaan vechten om voor de titel te gaan”, aldus Mourinho op de persconferentie.

“Misschien winnen we de titel niet, maar we moeten wel uitspreken dat we willen winnen. Anderen doen dat liever niet. Ze verstoppen zich liever of verschuilen zich achter woorden. Dat is niet onze manier. Ik denk niet dat dat Manchester United is”, voegde de Portugees eraan toe. Het rode voetbalbolwerk begint het Premier League-seizoen zondag met een uitwedstrijd tegen Bournemouth en kan dan niet beschikken over Paul Pogba, die van zijn periode bij Juventus een schorsing van één wedstrijd heeft meegenomen.

“Ik was op de hoogte van de situatie met zijn gele kaarten, maar wist aanvankelijk niet of die kaarten hem ook een schorsing zouden opleveren. Ik wist evenmin of de schorsing enkel geldig was voor het Italiaanse voetbal, voor de bekercompetitie of ook voor de Engelse competities als de Premier League en de FA Cup. Ik wist het niet, dus daarom moest ik wachten op de beslissing”, aldus Mourinho. Pogba kan, zo vertelde de trainer, komende dinsdag wel in actie komen tegen Southampton.

Bezig met laden …