voetbalzone

Mourinho wijst niet naar Ronaldo: ‘Ik gebruik dat niet als excuus’

Erik van Dam12 jan 2013, 22:35
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2013, 22:35
Advertentie

Real Madrid kon zaterdagavond het gat tot koploper Barcelona verkleinen tot twaalf punten, maar pakte op bezoek bij rode lantaarndrager Osasuna slechts één punt. In Pamplona, waar Kaká een kwartier voor tijd met zijn tweede gele kaart werd weggestuurd, kwam de titelverdediger niet verder dan een remise (0-0). Desondanks verweet Mourinho zijn spelers na afloop niets. “De mentaliteit van het team was goed, velen speelden uitstekend.”

/

Real schoot tegen Osasuna echter slechts één keer op doel. Daar had de afwezigheid van onder anderen de geschorste Cristiano Ronaldo ongetwijfeld mee te maken, maar daar wilde Mourinho zich tijdens de persconferentie in El Sadar niet achter verschuilen. “Ik praat nooit over blessures en schorsingen. Er zijn spelers geweest die maanden in de lappenmand zaten en daar heb ik het ook nooit over gehad. Er waren ook geschorsten, maar ik gebruik dat niet als excuus”, zei de Portugees, die flink onder druk staat bij Real.

Het verschil tot Barcelona bedraagt immers vijftien punten en toen Mourinho werd gevraagd of hij dat aantal te groot vindt, zei hij: “De oorzaken daarvoor zijn al vanaf de eerste speeldag duidelijk, maar ik wil er niet over praten. Als het verschil dan groot wordt en een team zonder enige druk speelt, maar alsnog voelt dat het niet in te halen is, ligt de oorzaak in de motivatie”, zei the Special One. Met die laatste zin doelde Mourinho mogelijk ook op Iker Casillas.

De doelman moest onlangs tegen Málaga plaatsnemen op de bank. Vervanger Antonio Adán was voor het duel met Osasuna geschorst en dus kreeg de 142-voudig Spaans international weer zijn kans. “In de beker speelde Iker ook al goed tegen Celta de Vigo. Tegen Osasuna heeft hij de bal bijna niet aangeraakt, maar ik kan zeggen dat hij in deze twee wedstrijden het team goed heeft geholpen. Maar het is nog te vroeg om te zeggen of hij tegen Valencia speelt of niet”, besloot Mourinho.

Bezig met laden …