voetbalzone

'Mourinho wil in januari 'unsung hero' bij Ronald Koeman losweken'

Daniel Cabot Kerkdijk09 okt 2016, 07:29
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2016, 07:29
Advertentie

Séamus Coleman geniet wederom belangstelling van Manchester United, zo schrijven diverse Britse media zondag. José Mourinho ziet in de 27-jarige A-international van Ierland naar verluidt de ideale rechterverdediger om aan zijn selectie toe te voegen. Mourinho wil per se een rechtsback met veel Premier League-ervaring aantrekken.

/

Het is niet de eerste keer dat Coleman vermeende belangstelling van Manchester United geniet. Drie jaar geleden wilde David Moyes zijn voormalige pupil naar Old Trafford halen, maar Everton verleende geen medewerking. De kans is groot dat de Merseyside-club ook dit keer geen groen licht zal geven. Ronald Koeman is bijzonder gecharmeerd van Coleman en hij wil na het vertrek van John Stones naar Manchester City niet nog een defensieve steunpilaar kwijt raken.

Mourinho ziet het niet zitten in Matteo Darmian, die ruim een jaar geleden van Torino werd overgenomen en dit seizoen slechts één keer in actie kwam. De 26-jarige Italiaan mocht alleen in het Europa League-duel met Feyenoord meedoen. Antonio Valencia is vanwege zijn snelheid, kracht en ervaring tot dé rechtsback van the Mancunians uitgegroeid. Mourinho heeft ook nog de beschikking over Timothy Fosu-Mensah, maar hij wil liever een rechteverdediger met veel ervaring.

Manchester United zou bereid zijn om in januari een bedrag van twintig miljoen euro op tafel te leggen. Coleman maakte zeven jaar geleden onder Moyes zijn debuut voor Everton en is sindsdien tot an unsung hero bij the Toffees uitgegroeid.

Bezig met laden …