voetbalzone

'Mourinho wil onze concentratie verstoren, maar wij lachen daar enkel om'

Matthijs van Laar23 aug 2013, 10:15
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2013, 10:15
Advertentie
/

De spelers van Manchester United liggen niet wakker van José Mourinho. In de aanloop naar de confrontatie met de Mancunians, aankomende maandag, gebruikt de Portugese coach van Chelsea als vanouds de media om een psychologische strijd te voeren. Verdediger Jonny Evans ziet het allemaal met een glimlach aan. “Het zijn allemaal maar simpele mind games”, zegt hij in gesprek met de Daily Mirror.

Mourinho gaf eerder te kennen dat hij niet wil dat Chelsea voor maandag aan nieuw bod uitbrengt op Rooney, die al de gehele transferzomer in de belangstelling staat op Stamford Bridge. Evans heeft echter zijn twijfels bij de bedoelingen van The Special One en denkt dat Rooney in dit geval enkel gebruikt wordt om onrust te creëren. “Het is misschien zijn manier om ons uit onze concentratie te halen. Maar wij als spelers zijn daar niet al te veel mee bezig. We lachen er alleen maar om.”

De 25-jarige Noord-Ier is ook niet ondersteboven van de verrichtingen van Mourinho tot nog toe. Chelsea won weliswaar de eerste twee competitieduels, maar de aanwezigheid van Mourinho is volgens Evans niet automatisch een garantie voor succes. “Iedereen roept wel dat hij een groot verschil maakt, maar dat moeten we eerst nog maar afwachten. Mourinho is een goede manager en zal ongetwijfeld een positieve verandering brengen. Maar pas over een maand of twee weten we welke clubs zullen strijden om de landstitel.”

Bezig met laden …