voetbalzone

Mourinho: ‘Ze spelen niet mooi, maar kunnen wel Europees voetbal halen’

Dominic Mostert25 dec 2017, 19:32
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2017, 19:32
Advertentie

Burnley is dit seizoen een van de grootste verrassingen in de Premier League. Het elftal van Sean Dyche staat zevende en kreeg dit seizoen slechts vijftien tegendoelpunten; alleen Manchester City, Manchester United en Chelsea incasseerden minder treffers. Dinsdagmiddag wacht het duel met Manchester United en José Mourinho is onder de indruk van de tegenstander.

Zaterdag verloor Burnley met 0-3 van Tottenham Hotspur, maar the Clarets maakten eerder dit seizoen indruk met zeges in uitwedstrijden tegen onder meer Chelsea en Everton, terwijl Liverpool in een thuiswedstrijd op 1-1 werd gehouden. "Ze zijn uitstekend in vorm. Als lijfsbehoud hun doelstelling was, dan lijkt die me al behaald. In de top tien eindigen zal ze ook lukken. Als ze willen meedoen om Europees voetbal, dan zijn ze nu goed bezig. Het wordt een zware tegenstander", blikt Mourinho vooruit in gesprek met Sky Sports.

Volgens de oefenmeester spreken de statistieken voor zich. Hij is dan ook op zijn hoede, daags voor de wedstrijd op Old Trafford. "Ze kregen drie tegendoelpunten in de laatste wedstrijd, maar daarvoor waren ze fantastisch. Ze verdedigen enorm goed. Iedereen kent hun speelstijl. Ze doen niet aan creatief, mooi voetbal. Ze zijn pragmatisch en maken gebruik van hun kwaliteiten. Dat doen ze heel goed."

Bezig met laden …