voetbalzone

Mourinho ziet parallellen: 'En daardoor huilt nu heel Schotland'

Matthijs van Laar21 okt 2015, 08:05
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2015, 08:05
Advertentie

Chelsea leverde dinsdagavond opnieuw punten in, dit keer tegen Dynamo Kiev. Na de nederlaag tegen FC Porto kwam de landskampioen van Engeland in Oekraïne niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Als gebruikelijk had José Mourinho het een en ander aan te merken op de arbitrale leiding. De coach vond dat zijn ploeg in de openingsfase een strafschop had moeten krijgen.

voetbalzone

Cesc Fàbregas werd in de zestien ten val gebracht door Yevhen Khacheridi, maar de Sloveense arbiter Damir Skomina wilde er niet aan. Mede daardoor bleef het gelijk. “De scheidsrechter en zijn assistent op de achterlijn besloten om hem niet te geven. Tegen FC Porto gebeurde dat in de slotfase ook al. Toen was het een overduidelijke handsbal. Dat was cruciaal voor het uiteindelijke resultaat.”

“Vandaag gebeurde het niet aan het einde, maar het was een duidelijk strafschop”, aldus Mourinho. “Ik weet niet wat er gebeurde. Zag hij het niet? Wilde hij niet fluiten?” Desondanks voegde de Portugees toe dat hij tevreden was met het optreden van de leidsman. “Hij maakte één fout. Dat gebeurde ook op het WK rugby”, verlegde hij het onderwerp.

Australië bekerde in dat toernooi via Schotland door naar de halve finale, door laat in de wedstrijd een omstreden penalty te benutten. “De scheidsrechter in die wedstrijd was ook erg goed, maar hij ging wel één keer de fout in. En door die fout is nu heel Schotland aan het huilen.”

Bezig met laden …