voetbalzone

‘Mourinho ziet PSG niet zitten; club schakelt door naar Franse succescoach’

Mart Oude Nijeweeme04 jun 2022, 19:55
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2022, 19:55
Advertentie

José Mourinho peinst er niet over om AS Roma na dit seizoen te verlaten. The Telegraph meldde zaterdagmiddag dat de Portugese manager de belangrijkste kandidaat is om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij Paris Saint-Germain. Mauricio Pochettino staat op het punt te worden ontslagen in Parijs, maar volgens transfermarktexpert Gianluca Di Marzio ziet Mourinho een dienstverband bij PSG niet zitten.

Mourinho blies zijn langlopende trainerscarrière afgelopen seizoen nieuw leven in met de winst van de Conference League met AS Roma. De 59-jarige oefenmeester won dus ten koste van Feyenoord de finale in Tirana en eindigde in de Serie A als zesde met Roma. Het succesvolle debuutseizoen van de Portugees zou er toe hebben geleid dat Mourinho als topkandidaat is gebombardeerd om als opvolger te dienen van Pochettino. Mocht PSG daadwerkelijk werk willen maken van de komst van de Special One dan zal het flink in de buidel moeten tasten. Zijn contract bij Roma loopt nog door tot de zomer van 2024. Bovendien zal enige overtuigingskracht nodig zijn, daar Mourinho na het winnen van de Conference League in tranen zijn toekomst aan Roma beloofde.

"Ik blijf, is er geen twijfel mogelijk. Zelfs als er geruchten opduiken, wil ik alleen bij Roma blijven", zo zei Mourinho vanuit Tirana tegen Sky Italia. "De clubeigenaren zijn geweldige mensen, die hier op voort willen bouwen. Ik voel me Romanista. Dat kan aan mijn manier van werken liggen. Ik ben ook een Porto-fan, een fan van Inter, een fan van Chelsea en ik ben gek van Real Madrid. Maar nu voel ik me vooral Roma-fan. Met alle respect voor de clubs waar ik eerder gewerkt heb: ik voel me honderd procent Romanista. De supporters van Roma zijn werkelijk waar speciaal."

Volgens Di Marzio zijn er ook geen signalen dat Mourinho komende zomer bij Roma vertrekt. De uitstekende relatie tussen de Portugese trainer en Luis Campos, die zeer waarschijnlijk binnenkort gepresenteerd wordt als nieuwe technisch directeur bij PSG, valt niet te ontkennen. Een overstap naar PSG van Mourinho lijkt echter niet aan de orde. Christophe Galtier is momenteel de topkandidaat om het roer van Pochettino in Parijs over te nemen. De naam van de trainer die Lille OSC vorig jaar naar het stuntkampioenschap leidde, dook onlangs op. Galtier werkt in Rijssel samen met Campos, die daar het aankoopbeleid uitstippelde.

Bezig met laden …