voetbalzone

Moyes geeft toe: ‘Het was een lastige start bij Manchester United’

Thijs Post08 aug 2013, 12:15
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2013, 12:15
Advertentie

David Moyes kent niet bepaald een vliegende start als manager van Manchester United. Van de eerste zes wedstrijden die the Red Devils onder zijn leiding speelden won de ploeg er slechts twee, terwijl het ook op de transfermarkt moeizaam gaat. Thiago Alcántara koos voor Bayern München, Cesc Fàbregas lijkt niet te willen terwijl Wayne Rooney juist wil vertrekken.

/

“Het is na de overstap van Everton naar Manchester United lastig geweest, want ik heb moeilijke beslissingen moeten nemen”, laat Moyes weten aan de Engelse media op een persconferentie. “Everton is een fantastische club, maar ik kan niet ontkennen dat Manchester United van een ander niveau is. Laten we eerlijk zijn: het is een stap omhoog van vrijwel iedere club ter wereld. De interesse van de media en de fans, het is fenomenaal.”

Moyes kan niet wachten om te beginnen aan de officiële wedstrijden, al staat zijn ploeg een loodzware start van de competitie te wachten. In de eerste vijf wedstrijden staan ontmoetingen met Chelsea (thuis), Liverpool (uit) en Manchester City (uit) te wachten. Eerst speelt Manchester United nog de Super Cup tegen Wigan Athletic. “Maar dat is nog een prijs van Sir Alex Ferguson: het is dankzij zijn goede werk dat we die wedstrijd mogen spelen”, weet Moyes.

Bezig met laden …