voetbalzone

‘Moyes had totaal geen vertrouwen in me, ik zat soms niet eens op de bank’

Thijs Post11 mei 2014, 13:50
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2014, 13:50
Advertentie
voetbalzone

Wilfried Zaha zal zich een andere voorstelling hebben gemaakt van het seizoen 2013/14. De vleugelspeler transfereerde van Crystal Palace naar Manchester United, kwam op Old Trafford niet aan de bak, liet zich verhuren aan Cardiff City en was zelfs daar niet altijd basisspeler. Voor Zaha begon de ellende met het vertrek van Sir Alex Ferguson bij Manchester United (en de komst van David Moyes).

“Ik tekende een contract voor Ferguson en ik verwachtte dat hij de trainer zou zijn. Toen kwam Moyes en hij vond dat hij oudere spelers moest opstellen. Ik zat soms niet eens op de bank. Dat was moeilijk, erg frustrerend. De manager moet vertrouwen in je hebben, maar dat was totaal niet het geval”, zegt de aanvaller tegen Sky Sports. Zaha wijst op Raheem Sterling van Liverpool. “Hij had het moeilijk en er werd gezegd dat hij verhuurd zou worden. Manager Brendan Rodgers behield echter het vertrouwen en Sterling kwam erdoor.”

voetbalzone

De 21-jarige Zaha is vastbesloten om het alsnog te maken op Old Trafford. “In het voorseizoen ga ik mijn uiterste best doen, ik heb ook nog een contract voor vier seizoenen. Als Moyes was gebleven, had ik na moeten denken over andere opties. Van dit zware jaar kan ik alleen maar leren, het kan niet altijd helemaal naar wens gaan.”

Dat Zaha niet aan de bak kwam bij Manchester United leidde tot de wildste geruchten op de sociale media en in de tabloids. “Mensen dachten dat ik een slechte houding zou hebben. Er gingen geruchten dat ik het met de dochter van Moyes zou doen. Het was allemaal zo vreemd, ik werd gestraft voor iets wat ik niet had gedaan. Ik kende haar helemaal niet, Twitter kan soms zo’n negatief medium zijn. Of ik blij ben dat Moyes er niet meer is? Natuurlijk niet. Ik wil nooit iemand ontslagen zien worden.”

Bezig met laden …