voetbalzone

Moyes: ‘Hij heeft te veel gegeten en moest zijn maag laten leegpompen’

Gijs Freriks08 dec 2013, 09:10
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2013, 09:10
Advertentie
/

Manchester United wordt dit seizoen vaak een gebrek aan creativiteit verweten. Iemand die het publiek op Old Trafford wel zou kunnen vermaken is Shinji Kagawa en de fans waren dan ook verrast dat de 24-jarige middenvelder niet in de selectie zat voor het duel van zaterdagmiddag met Newcastle United (0-1 verlies). Manager David Moyes geeft in de Engelse media tekst en uitleg.

Kagawa deed woensdag tegen Everton (0-1 verlies) een klein uur mee, maar voelde zich na de wedstrijd niet lekker. De Japanner had buikklachten en zijn buurman besloot de ambulance te bellen. “Shinji was erg ziek na de wedstrijd tegen Everton en heeft vrijdag maar heel even getraind”, zegt Moyes. “It was a bad sickness. We konden geen risico met hem nemen. Ik denk dat hij te veel heeft gegeten, want hij moest zijn maag laten leegpompen, maar hij is volgens mij nu wel weer in orde.”

Doordat de international, die op het WK in Brazilië actief zal zijn, geen minuten maakte tegen Newcastle, blijft hij dit seizoen op zes competitiewedstrijden staan. Kagawa wacht nog op zijn eerste doelpunt voor het United van Moyes. The Mancunians staan na vijftien speelronden op de negende plaats in de Premier League en spelen dinsdag tegen Shakhtar Donetsk. Het is nog niet bekend of Kagawa dat Champions League-duel gaat halen.

Bezig met laden …