voetbalzone

Moyes: ‘Hij is een speler die Hodgson mee naar het WK zal willen nemen’

Peter Nusselder26 dec 2013, 10:00
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2013, 10:00
Advertentie

David Moyes heeft vertrouwen in Tom Cleverley. De 24-jarige middenvelder begon, net als de meeste van zijn ploeggenoten bij Manchester United overigens, niet goed aan het huidige seizoen. Door blessures van Michael Carrick en Marouane Fellaini keerde de Engelsman echter terug in de basis.

/

In de laatste weken heeft Cleverley volgens zijn coach laten zien wat hij in huis heeft. Moyes is er dan ook van overtuigd dat de middenvelder een goede kans maakt om komende zomer met de nationale ploeg van Engeland van de partij te zijn op het WK. “Ik denk dat hij het type speler is dat Roy Hodgson graag mee zal willen nemen”, vertelt de trainer van Man United aan the Guardian.

“De bondscoach heeft spelers nodig die verschillende klusjes willen opknappen, en ik weet zeker dat Tom er graag bij zou willen zijn. Mensen hebben vaak meer gekeken naar wat hij níet kan dan naar wat hij wél kan. Maar hij werkt ontzettend hard en verliest de bal niet vaak. Het enige waar we op blijven hameren is dat hij vaker moet scoren. We proberen ervoor te zorgen dat hij vaker voor het doel verschijnt, hij heeft er de energie voor”, weet Moyes. Man United neemt het donderdag in de Premier League op tegen Hull City.

Bezig met laden …