voetbalzone

'Moyes krijgt vertrouwen en gigantisch transferbudget van familie Glazer'

Bart Kruyt07 jan 2014, 08:20
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2014, 08:20
Advertentie

David Moyes staat pas een paar maanden voor de groep bij Manchester United, maar toch wordt er al getwijfeld of de Schot wel de juiste man voor de job is. United staat in de competitie ver achter op koploper Arsenal, werd al uitgeschakeld in de FA Cup en kan niet worden gezien als een serieuze kandidaat om de Champions League te winnen. De familie Glazer houdt echter vertrouwen in Moyes en geeft de opvolger van Sir Alex Ferguson de kans om zijn eigen selectie samen te stellen.

/

De Daily Mail pakt dinsdag uit met het bericht dat Moyes een gigantisch transferbudget tot zijn beschikking krijgt. De Glazers (de clubeigenaren van United) zouden liefst 200 miljoen pond, omgerekend ongeveer 240 miljoen euro, in de selectie willen pompen. Dit bedrag is niet voor een transferperiode, maar voor de aankomende achttien maanden. Moyes krijgt voorlopig dus de tijd om zijn selectie naar eigen inzicht sterker te maken.

Bovenaan de verlanglijst van de coach staat volgens de tabloid de naam van Marco Reus, smaakmaker bij Borussia Dortmund. De aanvaller heeft een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract staan, maar deze is pas na dit seizoen geldig: mocht United al in januari werk willen maken van de komst van Reus, dan kan Borussia vragen wat het wil. Andere namen die op het lijstje van Moyes staan zijn die van Leighton Baines (Everton) en Ander Herrera (Athletic Bilbao).

Bezig met laden …