voetbalzone

Moyes stapt op bij Sunderland en weigert ontslagpremie

Yanick Vos22 mei 2017, 18:07
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2017, 18:07
Advertentie

Sunderland kan op zoek naar een nieuwe manager. David Moyes is maandag namelijk opgestapt bij the Black Cats. De trainer heeft zijn conclusies getrokken na een tegenvallend seizoen, waarin zijn team op de laatste plaats in de Premier League is geëindigd en daardoor degradeert. Ryan Giggs wordt in de Engelse media gezien als de grootste kandidaat om Moyes op te volgen.

De club maakt het vertrek van Moyes bekend via de officiële kanalen. De trainer nam zijn besluit na een vergadering met het clubbestuur maandagochtend. “Ik wil Ellis Short (voorzitter, red.) en het bestuur bedanken voor de kans om Sunderland te werken”, laat Moyes weten in een reactie. “Ik wens de spelers en mijn opvolger succes op de weg terug naar de Premier League.”

Moyes werd afgelopen zomer aangesteld bij Sunderland. Een succes werd het zeker niet. Onder zijn leiding behaalde de club slechts 24 punten uit 38 competitiewedstrijden. Het seizoen werd afgelopen zondag afgesloten met een 5-1 nederlaag uit tegen Chelsea. “Na het hele seizoen onvermoeibaar te hebben gestreden tegen degradatie heeft David nu besloten de club te verlaten zonder ontslagpremie, wat typerend is voor zijn karakter”, laat Short weten. De ontslagpremie bedraagt naar verluidt 3,5 miljoen euro.

Bezig met laden …