voetbalzone

Moyes: 'We zijn druk bezig, United gaat voor de beste spelers ter wereld'

Matthijs van Laar10 jul 2013, 13:16
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2013, 13:16
Advertentie

Manchester United hield zich tot op heden betrekkelijk rustig op de transfermarkt, maar achter de schermen werkt de club wel degelijk aan de komst van enkele versterkingen. Manager David Moyes onthulde woensdag in gesprek met talkSPORT dat de technische leiding zijn blik heeft gericht op ‘de beste spelers ter wereld’. Concrete namen noemde hij daarbij overigens niet.

/

“Laat je niet misleiden door het feit dat we nog niet zo actief zijn geweest”, drukte Moyes de fans van zijn club op het hart. “Neem maar van mij aan dat we druk bezig zijn om de selectie te versterken.” Recentelijk werden the Mancunians gelinkt aan Thiago Alcántara (Barcelona) en Leighton Baines (Everton), die respectievelijk het middenveld en de defensie een boost zouden moeten geven.

“Manchester United gaat altijd voor de beste spelers ter wereld. Daarnaast zijn we druk bezig met de ontwikkeling van onze eigen spelers en het vastleggen van jonge talenten voor de toekomst.” Een van hen is de twintigjarige Wilfried Zaha, die overkwam van Crystal Palace. De aanvaller leek in aanmerking te komen voor een verhuur, maar krijgt van Moyes de komende tijd de kans om zich te bewijzen.

“Hij gaat met ons mee op tour. Hij is pas twee dagen geleden teruggekeerd van zijn vakantie, maar ik ga het eens nauwkeurig bekijken. Deze club heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om het inpassen van jonge spelers. Hopelijk is Wilfried de volgende.” Ten slotte kwam ook de situatie van Wayne Rooney ter sprake. De sterspeler zou weg willen, maar lijkt niet te hoeven rekenen op medewerking vanuit de club. “Hij is niet te koop. Dat heb ik al eerder gezegd en daar blijft het bij”, aldus Moyes.

Bezig met laden …