voetbalzone

'Moyes wil in januari aanval versterken met Belgische topschutter'

Bart Kruyt09 sep 2013, 00:10
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2013, 00:10
Advertentie

Robin van Persie is onomstreden in de spits bij Manchester United, maar is inmiddels dertig jaar oud en de vraag is hoelang hij drie wedstrijden per week kan blijven spelen. Bovendien dreigt Wayne Rooney nog te vertrekken en dus is David Moyes voor de aankomende transferperiode niet alleen op zoek naar een nieuwe middenvelder, maar ook naar een nieuwe spits. Christian Benteke is in beeld.

/

De Daily Mirror claimt dat Moyes erg gecharmeerd is van de aanvaller van Aston Villa, die een geweldig eerste seizoen in de Premier League achter de rug heeft. Benteke liet na afloop van dit voetbaljaar weten wel wat te voelen voor een stap hogerop, maar Villa slaagde erin om de Belgisch international toch in Birmingham te houden. De 22-jarige Benteke tekende zelfs een nieuw contract bij the Villans en ligt nu tot medio 2017 vast bij de club.

United zal dus behoorlijk wat moeten betalen voor Benteke, maar Moyes denkt dat de aanvaller een hoge transfersom wel waard is. De coach zag de aanvaller vrijdag nog live aan het werk, toen België met 0-2 won van het vaderland van Moyes, Schotland. Benteke deed de volledige wedstrijd mee, maar scoorde niet. In het shirt van Villa staat hij dit seizoen op drie goals uit drie wedstrijden, terwijl hij vorig seizoen negentien keer scoorde op de Engelse velden.

Bezig met laden …