voetbalzone

Mozambique wil contract van 'falende' Nooij niet verlengen

Bart Kruyt21 jan 2010, 08:35
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2010, 08:35
Advertentie

Mart Nooij was van mening dat Mozambique de Afrika Cup ‘met opgeheven hoofd’ kon verlaten, maar de bondsleden hadden daar blijkbaar een andere mening over. Het contract van de Nederlander, dat na de uitschakeling is verlopen, wordt niet verlengd. De teleurstelling overheerst bij de bestuursleden van de nationale voetbalbond.

/

Zij hadden gegokt op de finale van de Afrika Cup. Nooij had al voor aanvang van het toernooi gezegd dat dit niet erg realistisch was, maar de bondsleden hadden ondanks de kansloze nederlaag tegen Nigeria een andere mening. “Er is geen reden het contract met Nooij te verlengen”, zei bondsvoorzitter Fezal Sidat tegen het persbureau AP. “Hij bereikte zijn doel niet om de ploeg naar de finale te leiden.”

Nooij, een voormalig gymleraar en KNVB-trainer, was sinds 2007 in dienst van Mozambique. Hij leidde De Mamba's voor het eerst sinds 1986 naar de strijd om de Afrika Cup, maar na één gelijkspel en twee nederlagen strandde de ploeg in de groepsfase. Nooij blijft nog even in Mozambique om wat financiële zaken af te ronden, maar zal vervolgens vertrekken en voorlopig niet meer terugkeren.

Bezig met laden …