voetbalzone

Muhamadu vervult buitenlandambitie met stageplaats bij Metz

Erik van Dam19 jul 2010, 16:02
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2010, 16:02
Advertentie

Ibad Muhamadu mag zich als proefspeler gaan bewijzen bij de Franse Ligue 2-club FC Metz. De 28-jarige aanvaller liet in maart van dit jaar zijn overeenkomst bij FC Dordrecht ontbinden, om op zoek te gaan naar een buitenlandse uitdaging. Bij Metz, dat vorig seizoen als vierde eindigde in de Franse eerste divisie, krijgt hij nu een kans.

De voormalig spits van FC Twente, SC Cambuur-Leeuwarden, MVV, Cercle Brugge, Willem II en Dynamo Dresden had een aflopend contract aan de Krommedijk en vertrok bij de club voor het einde van de competitie. Hij was vorig seizoen goed op schot bij de Zuid-Hollandse formatie; hij maakte acht goals in negentien optredens, waarvan het merendeel als invaller.

In Metz is hij de komende dagen stagiair. Mogelijk speelt hij woensdag mee in het oefenduel tegen Kaiserslautern. Met Erik Quekel (23) haalde FC Dordrecht al een nieuwe aanvaller voor het komende seizoen. Quekel speelde vorig seizoen door een blessure geen minuut voor FC Oss, maar was in de drie seizoenen ervoor goed voor in totaal 36 doelpunten.

Bezig met laden …