Mühren goud waard voor FC Volendam, Achilles'29 geeft zege uit handen

Bart Kruyt03 aug 2013, 20:42
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2013, 20:42

FC Volendam liep vorig seizoen op de slotdag van de Jupiler League promotie naar de Eredivisie mis en ook in de play-offs ging het fout. De club uit het vissersdorp hoopt dit seizoen opnieuw mee te doen in de top van de competitie en is met een 2-3 overwinning op Almere City FC goed gestart. Robert Mühren was de grote man bij de wijdbroeken: hij maakte een hattrick. De semiprofs van Achilles’29, die debuteren in het profvoetbal, gaven een voorsprong weg tegen FC Emmen en reizen met een 2-2 gelijkspel op zak terug naar Groesbeek.

/

Almere City FC - FC Volendam 2-3
FC Volendam won vorig seizoen met 1-3 in Flevoland, maar had zaterdag duidelijk meer moeite met de Zwarte Schapen. De thuisploeg kreeg in de beginfase de betere kansen, maar wist niet te scoren. De drinkpauze na een kwart van de wedstrijd pakte voordelig uit voor Volendam, want Mühren tekende al gauw na de onderbreking voor de 0-1. Op het moment dat de ploeg van Hans de Koning sterker leek te worden, sloeg Almere toe. Na fraaie combinaties gaf Hicham Faik de bal mee aan Tim Receveur en laatstgenoemde verzorgde de 1-1. Kort na rust kwam de gastheer zelfs op voorsprong.

Na een mooie aanval trof Fabian Serrarens doel uit een voorzet van Enzio Boldewijn: 2-1. Niet veel later, in de 56e minuut, was echter Mühren opnieuw trefzeker en hij verzorgde de gelijkmaker voor Volendam. Na een uur moest Receveur vanwege zijn tweede gele kaart naar de kant en de Wijdbroeken buitten de overtalsituatie hierna uit in het Mitsubishi Forklift Stadion. Mühren tekende tien minuten voor tijd voor de 2-3 en Almere had geluk dat Volendam hierna nog de lat raakte.

FC Emmen - Achilles’29 2-2
Achilles’29 traint ‘slechts’ driemaal per week, maar verraste zaterdag door de fullprofs van FC Emmen in het Univé Stadion bijna de baas te zijn. Aanvaller Freek Thoone scoorde op schitterende wijze, maar de Heikanters konden maar enkele tientallen seconden van die voorsprong genieten. Alexander Bannink maakte namelijk al gauw weer gelijk 1-1. De wedstrijd ging gelijk op, maar Achilles kwam weer op voorsprong: na een mooie steekpass van Thijs Hendriks zorgde Frank Hol voor de 1-2. Achilles leek de zege te pakken, maar Wout Weghorst zorgde in de slotminuut voor de 2-2.