Mühren zorgt voor prachtig eerbetoon: 'Het heeft zo moeten zijn'

Bart Kruyt26 sep 2013, 00:10
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2013, 00:10

Ajax schakelde woensdagavond met pijn en moeite FC Volendam uit, dat in de verlenging het hoofd moest buigen: 4-2. Daardoor werd het uiteindelijk toch niet de wedstrijd van Robert Mühren, die twee keer scoorde voor de wijdbroeken en daarmee zorgde voor een prachtig eerbetoon voor zijn overleden oom Gerrie, die vorige week op 67-jarige leeftijd stierf en dinsdag werd begraven.

/

Het eerste doelpunt van de middenvelder was wel heel bijzonder: dat viel uitgerekend in de 67e minuut. "Het was prachtig, het heeft zo moeten zijn", stamelde Mühren voor de camera van FOX Sports. "Twee goals, wie had dat durven dromen? En dan ook nog een doelpunt in de 67ste minuut... Ik had overal kippenvel. Het was een zeer speciale avond."

Mühren zette Volendam na het 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd in de verlenging op voorsprong, maar de bezoekers wisten deze niet te verdedigen. Ajax kwam langszij via Lasse Schöne en trok via treffers van Danny Hoesen en opnieuw Schöne uiteindelijk aan het langste eind.