voetbalzone

‘Mulder doet het niet slecht, maar dat hij uitstraling mist, is bekend verhaal’

Peter Nusselder03 dec 2013, 07:55
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2013, 07:55
Advertentie

Het gaat er over een half jaar waarschijnlijk om spannen wie de eerste keeper van Feyenoord wordt; Erwin Mulder, momenteel de doelman van de Rotterdammers, of Warner Hahn. De sluitpost van FC Dordrecht en Jong Oranje komt na dit seizoen naar De Kuip en volgens Cor Pot heeft de 21-jarige goalie alles in huis wat een keeper tegenwoordig nodig heeft.

/

“Hij heerst in het zestienmetergebied, zijn spelhervattingen zijn prima, hij heeft een goede reflex en hij bewaart de rust”, somt de voormalig bondscoach van Jong Oranje op in gesprek met Sp!ts. “Hahn is een heel complete keeper aan het worden. Dat is vandaag de dag vrij uitzonderlijk. Een doelman die alle facetten van zijn vak goed beheerst, is een zeldzaamheid, zeker in Nederland”, vindt Pot.

Hoewel trainer Ronald Koeman al enkele jaren het vertrouwen geeft aan Mulder, moet Hahn komend seizoen gezien worden als een geduchte concurrent voor de huidige Feyenoord-doelman. “Mulder doet het niet slecht, maar dat hij uitstraling mist, is een bekend verhaal. Ik vind het vooral interessant hoe ze zich op mentaal vlak zullen houden. Wie is op dat gebied sterker? De ene keeper kan daar goed tegen, de andere niet”, weet Pot.

Bezig met laden …