voetbalzone

Mullan krijgt tien wedstrijden schorsing voor misselijkmakende tackle

Thijs Post28 apr 2011, 20:43
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2011, 20:43
Advertentie

Brian Mullan, middenvelder van Colorado Rapids, heeft tien wedstrijden schorsing gekregen voor de afschuwelijke tackle waarmee hij het been van opponent Steve Zakuani brak. Dat meldt persbureau Reuters. Bovendien moet Mullan omgerekend ongeveer 3300 euro betalen. Zakuani, spits van Seattle Sounders, werd vroeg in de wedstrijd getorpedeerd en bleek zijn been ernstig gebroken te hebben; het seizoen zit er voor hem al op.

Bij een stand van 0-0 achtte Mullan het nodig vol door te gaan op Zakuani, wiens standbeen direct brak na de zware tackle. Mullan kreeg linea recta rood. Voor Zakuani wacht een lang traject van revalidatie: bij Seattle Sounders rekent men erop dat zij hem dit seizoen niet meer terug zien.

“De tuchtcommissie heeft bepaald dat de tackle van Mullan roekeloos en ongehoord was, met volstrekte minachting voor de veiligheid van de tegenstander”, laat de tuchtcommissie van de Amerikaanse profcompetitie weten. Het is een evenaring van de hoogste straf ooit in de Verenigde Staten: in 2007 kreeg Ricardo Clark (Houston Dynamo) eveneens tien wedstrijden schorsing.

Bekijk hier de aanslag van Brian Mullan:

Bezig met laden …