voetbalzone

Müller blikt terug: ‘Hij leefde eigenlijk een beetje in zijn eigen wereld’

Erik van Dam26 aug 2016, 19:04
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2016, 19:04
Advertentie

Thomas Müller is toe aan zijn vijfde hoofdtrainer bij Bayern München. De aanvallende middenvelder debuteerde ooit onder Jürgen Klinsmann, beleefde daarna zijn doorbraak onder Louis van Gaal en klom op tot een speler van formaat onder Jupp Heynckes en Josep Guardiola. Nu werkt Müller met Carlo Ancelotti en dat geeft ook weer een hele andere dimensie, heeft hij gemerkt.

/

“Ancelotti is weer wat closer met zijn spelers dan bijvoorbeeld Guardiola was”, vertelt Müller aan BILD. De samenwerking met de vorige trainer beviel heel goed, maar was wel anders. “Hij leefde eigenlijk een beetje in zijn eigen wereld. Hij was de hele dag aan het denken, hij dacht over alles na. ‘Hoe kan ik mijn spelers twee, drie meter verplaatsen in een spelsituatie zodat ik de perfecte oplossing vind?’”, aldus Müller.

“Dat was echt bizar. Maar op een positieve manier, hoor!”, benadrukt de ster van de Zuid-Duitsers. Hij hoopt dat Bayern de opwaartse lijn vervolgt onder Ancelotti en dat de concurrentie weer achterblijft, met name Borussia Dortmund. “We hebben hen steeds in onze nek voelen hijgen, vorig seizoen. Ze hebben goeie, jonge spelers erbij gehaald en die hebben zich al makkelijk aangepast. In de Supercup maakten ze het ons al lastig en dat zal wel zo blijven”, vermoedt Müller.

Bezig met laden …