voetbalzone

Müller: ‘Dan kun je Ronaldo beter meteen de prijs per post toesturen’

Erik van Dam02 dec 2014, 14:03
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2014, 14:03
Advertentie
voetbalzone

Maandag werd bekend dat Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Manuel Neuer de drie overgebleven kandidaten zijn voor de FIFA Ballon d’Or 2014. De Argentijn, Portugees en Duitser zullen over zo’n zes weken te horen krijgen wie van hen aan de haal gaat met de prestigieuze individuele onderscheiding. Thomas Müller hoopt dat landgenoot Neuer wordt beloond voor zijn formidabele prestaties in het jaar 2014.

“Het verhaal dat Cristiano Ronaldo de prijs gaat pakken, begint een beetje saai te worden. Als hij weer wint, moet je je misschien ook afvragen wat voor zin de hele verkiezing heeft. Dan kun je hem beter maar meteen de prijs per post toesturen”, zegt Müller in gesprek met BILD. Müller zegt dat hij ook iemand anders had willen nomineren dan viervoudig winnaar Messi: collega Arjen Robben, bijvoorbeeld.

“Die was echt uitmuntend. En ook in het Duitse nationale team waren er enkele spelers, die een nominatie bij de laatste drie zeker verdiend hadden. Maar ach, ik heb me er al eens over uitgesproken: de prijs is op zich erg mooi, maar de hele verkiezing vind ik niet zo belangrijk. Ik zie mezelf als een teamspeler en daarom betekenen dit soort prijzen niet zo veel voor me”, legt Müller uit.

Bezig met laden …