voetbalzone

Müller: ‘Er lagen inderdaad aanbiedingen voor me klaar’

Erik van Dam19 feb 2016, 10:10
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2016, 10:10
Advertentie

Twee maanden geleden zette Thomas Müller zijn handtekening onder een nieuw contract bij Bayern München. De ster van de Zuid-Duitsers verlengde tot medio 2021 en ging daarmee zijn zesde contract in. De mogelijkheid was er om Bayern te verlaten voor clubs buiten de Bundesliga, maar Müller liet zich niet verleiden door riantere aanbiedingen in andere competities.

/

Een paar dagen voor de bekendmaking dat Josep Guardiola niet aan zou blijven na dit seizoen tekende Müller bij. Een opluchting voor iedereen die Bayern een warm hart toedraagt, want een paar maanden eerder was er nog sprake van dat Manchester United tot honderd miljoen euro wilde gaan om de aanvallende middenvelder/aanvaller op te halen in de Allianz Arena.

“Ja, er lagen inderdaad aanbiedingen voor me op tafel”, geeft Müller nu toe, zonder de namen van de clubs te onthullen. “Maar kijkend naar de sportieve kant horen wij gewoon bij de drie beste clubs in Europa, samen met Barcelona en Real Madrid”, zegt Müller in de Abendzeitung. Dat er belangstelling was vanuit de Premier League is evident, maar Müller had niet de behoefte om Bastian Schweinsteiger te volgen naar Engeland.

“Engeland mag dan misschien het geld hebben, maar we moeten nog zien of ze daardoor ook terug zullen keren aan de Europese top. Het was in sportief opzicht een hele eenvoudige keuze om mijn contract hier te verlengen”, maakt Müller duidelijk.

Bezig met laden …