voetbalzone

Müller hekelt ‘extreme’ berichtgeving over Bayern: ‘Dat is een grap!’

Tim Siekman20 dec 2017, 12:26
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2017, 12:26
Advertentie

Thomas Müller is blij met de komst van Jupp Heynckes. Onder Carlo Ancelotti wilde het niet meer vlotten bij Bayern München en na het ontslag van de Italiaan besloot de ervaren oefenmeester zijn oude club uit de brand te helpen. Müller prijst Heynckes, maar geeft tegelijkertijd aan dat media niet te hard van stapel moeten lopen.

"Een schok ging door het team. Ik weet niet of Jupp Heynckes heeft getoverd, maar met de trainerswissel draagt het elftal weer de verantwoordelijkheid", zegt Müller in gesprek met Goal. "We hebben individuele fouten gemaakt waar zelfs de beste tactici in de wereld ons niet mee konden helpen. Heynckes heeft met zijn ervaring en instinct ervoor gezorgd dat we weer gezamenlijk optrekken."

"We hebben drie keer op een rij met 1-0 gewonnen zonder onze tegenstanders te domineren. Dus er is duidelijk ruimte voor verbetering. In de grote wedstrijden moeten we onze top halen. Wat dominantie betekent? Tegen Paris Saint-Germain verloren we met 3-0 en het werd opgeblazen tot een gigantisch probleem. Toen wonnen we met 3-1 en het werd weer gigantisch opgeblazen."

"Het is jammer dat voetbal alleen om het resultaat gaat. De wijze van verslaggeving is extreem, van beide kanten. Een voorbeeld: twee artikelen van een medium kwamen per ongeluk online nadat we de finale met de Onder-21 van Duitsland hadden gewonnen: eentje die de Duitse jeugd volledig afschreef, de ander waar lof hoogtij vierde. Dat is een grap! Het verhaal dat aan de fan wordt gepresenteerd, is vaak ver weg van de realiteit."

Bezig met laden …