voetbalzone

Müller: 'Ik weet ook niet hoe Ronaldo en Messi dat ieder jaar doen'

Matthijs van Laar14 okt 2015, 15:06
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2015, 15:06
Advertentie
voetbalzone

Thomas Müller is na het vertrek van Bastian Schweinsteiger de nieuwe grote lieveling van het publiek in Müchen. De aanvaller maakt dat bovendien waar: in zijn eerste veertien officiële wedstrijden van het nieuwe seizoen trof hij net zo vaak doel. Ploeggenoot Robert Lewandowski heeft er zelfs al 22 in liggen. Het duo gaat dan ook op recordjacht. “Maar dat is geen doel op zich”, zegt Müller in BILD.

In het huidige tempo komen beide spelers in aanmerking om de grens van veertig treffers te doorbreken. “Dat het in principe mogelijk is, zien we in de Spaanse competitie. Maar dan moet wel alles meezitten. Ik weet ook niet hoe Cristiano Ronaldo en Lionel Messi dat ieder jaar doen. Ze zijn natuurlijk extreem goed, maar het elftal is ook om hen heen gebouwd.”

Müller richt zich met Bayern allereerst op het veroveren van de landstitel en kijkt dan pas verder. “In theorie moeten we honderd goals kunnen maken dit jaar. We gaan ons daar niet specifiek op richten, want je weet toch niet hoe het loopt”, aldus de Duitse international. “Als het kan, blijven we in wedstrijden op zoek gaan naar de derde of vierde treffer. We willen gewoon plezier hebben.”

Bezig met laden …