voetbalzone

Müller jaloers: ‘Hij heeft een motor in zijn kont die iedereen wil hebben’

Tim Siekman07 sep 2018, 16:20
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2018, 16:20
Advertentie

Donderdag speelden Duitsland en Frankrijk tegen elkaar in het kader van de Nations League en de twee landen hielden elkaar in evenwicht: 0-0. Thomas Müller liet na afloop weten dat die Mannschaft onder meer rekening hield met de snelheid van Kylian Mbappé. De aanvaller van Bayern München was onder de indruk van de negentienjarige dribbelaar.

“Hij heeft een motor in zijn kont die iedereen wil hebben”, werd Müller geciteerd door verschillende Duitse media. “Hij zet een snelle stap en de tegenstander is gezien. Je moet zulke spelers met meer dan een verdediger aanpakken. Als hij de ene verdediger achter zich laat, moet de ander klaarstaan om hem proberen te stoppen.”

“Dit is de enige mogelijkheid om sensationale spelers zoals Mbappé uit te schakelen. Uiteraard had hij weer wat momenten waarvan de fans konden genieten”, aldus de Duitse routinier, die na het teleurstellende WK was gebrand op een goede prestatie. “Het was niet onze beste wedstrijd, maar de eerste stap in eerherstel is gezet.”

Frankrijk en Duitsland zijn de groepsgenoten van Oranje in de Nations League. Het Nederlands elftal, dat donderdagavond een oefenwedstrijd met 2-1 won van Peru door twee doelpunten van Memphis Depay, bereidt zich momenteel voor op de wedstrijd in en tegen Frankrijk. Het duel in het Stade de France in Parijs begint zondag om 20.45 uur.

Bezig met laden …