voetbalzone

Müller klaar voor duel met finalist: ‘Wij kennen Mario allemaal goed’

Erik van Dam14 dec 2015, 15:31
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2015, 15:31
Advertentie

Thomas Müller zei eerder dit seizoen al dat het hem niet zo veel uitmaakt wie Bayern München tegenkomt in Europa, want alle clubs kunnen gevaar opleveren. De aanvallende middenvelder schrok dan ook niet toen Juventus maandag uit de bus kwam als tegenstander tijdens de loting voor de knock-outfase van de Champions League. Müller ziet uit naar de tweestrijd met de kampioen van Italië, zegt hij.

voetbalzone

In het seizoen 2012/13 stond Bayern voor het laatst oog in oog met Juventus in Europa, in de kwartfinale van het seizoen waarin de Duitsers de Champions League wonnen. “Juventus beschikt over een slim elftal en Mario Mandzukic is natuurlijk een geweldige spits. Wij kennen hem allemaal nog goed vanuit zijn tijd bij ons”, aldus Müller. “We bewaren goede herinneringen aan Juventus en ik zie uit naar de duels. Het wordt een mooie ervaring.”

Juventus-directeur Giuseppe Marotta zegt dat zijn team wat geluk zal kunnen gebruiken tegen de Duitse grootmacht. “Als je een loting als deze hebt moet je toch hoop blijven koesteren”, vindt de bestuurder. “Bayern is en blijft Bayern en voor de rest laat ik het aan Pavel Nedved om commentaar te geven, die zit in Nyon”, sprak Marotta. Nedved zei al dat hij Bayern als een hele zware tegenstander ziet. Juventus verloor vorig seizoen zelf de finale tegen Barcelona.

Bezig met laden …