voetbalzone

Müller lacht om Oranje: ‘Wanneer mag het anders?’

Erik van Dam11 nov 2015, 15:46
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2015, 15:46
Advertentie

Nederland speelt vrijdag vriendschappelijk tegen Wales en treedt vier dagen daarna aan tegen Duitsland. De ontmoetingen met die Mannschaft zijn altijd pikant en nu zeker, want het contrast is groter dan ooit: Oranje is niet geplaatst voor het EK 2016, terwijl Duitsland regerend wereldkampioen is. Thomas Müller plaagt teamgenoot Arjen Robben daarmee en vindt dat dat best mag.

voetbalzone

Holländerwitze, oftewel grapjes maken over Nederlanders, is weer helemaal in bij de Duitsers en Müller doet er graag aan mee. Oranje-captain Robben was de laatste tijd het lijdend voorwerp in de kleedkamer bij Bayern, maar dat hoort er bij. “Als het nu niet mag, wanneer kan het dan wel?”, vraagt hij zich hardop af tijdens de persconferentie van het Duitse nationale team.

“Wie weet staan de zaken er over een paar jaar wel heel anders voor. Dus moeten we nu gebruikmaken van de gelegenheid om het te doen. Daar ben ik zeker voorstander van”, verklaart Müller opgetogen. Persbureau DPA zegt dat nu al zeker is welke hit er dinsdag door het stadion zal galmen in Hannover. “Ohne Holland fahr’n wir zu EM, gegarandeerd.”

Bezig met laden …